ISO 37001 Antikorupcijski standard

APICURA Business Intelligence klijentima koji svoje poslovanje žele certificirati ISO sustavima upravljanja, uz neovisno usklađivanje, omogućava i usklađivanje s europskom pravnom regulativom zaštite podataka (GDPR, ePrivacy, NIS) u sklopu same implementacije ISO standarda u poslovanje organizacija s kompletnom popratnom pravnom podrškom.

 

ISO 37001
Sustavi upravljanja za suzbijanje podmićivanja
Anti-Bribery Management Systems

Povećajte transparentnost poslovanja prvim međunarodno priznatim certifikatom
u borbi protiv mita i korupcije

Lokalna i područna samouprava članica EU fokusirana je na dizanje transparentnosti poslovanja i borbu protiv mita i korupcije. Međunarodni standard ISO 37001 efikasan je alat koji čelnicima jedinica lokalne i područne samouprave omogućuje kontrolu nad poslovanje nižih razina, osobito u području javne nabave.

Dva najveća problema koji iznimno utječu na percepciju osoba i organizacija, bilo da su aktivni u javnom ili privatnom sektoru su — mito i korupcija. Identifikacija procesa i situacija u oba zahvaćena sektora u kojima se najčešće nailazi na mito i korupciju nije moguća bez političke volje u javnom sektoru i uprava u privatnom poduzetništvu. Netransparentnost u postupcima javne nabave ima sve više utjecaja na javno mnijenje i poduzetnike te se privatne tvrtke sve manje prijavljuju na javne natječaje iako ispunjavaju sve uvjete koji su u njima raspisani.

Ovaj standard predstavlja procese i mjere ustanovljene prema PDCA metodi koja podrazumijeva uspostavu procesa planiranja, implementacije, održavanja i provođenja definiranih odredbi za suzbijanja mita i korupcije.

ISO 37001 primjenjiv je za sve organizacije, bilo da su u javnom, privatnom ili neprofitnom sektoru.

 

AUTORSKI TEKST, Zabranjeno je prenošenje sadržaja ili dijela sadržaja bez izričite dozvole autora.

POŠALJITE UPIT